Tietoa kotitalousvähennyksestä

Työ, jonka yksityishenkilö tilaa kotitalouteensa, esim. siivoustyö, kodinhoitotyö tai remontointi, voidaan vähentää verotuksessa. Kotitalousvähennyksen omavastuu vuonna 2014 on 100 euroa/hlö/vuosi. Enimmäiskorvausmäärä on 2400 euroa/hlö/vuosi ja pariskunnalta 4800 euroa/vuosi. Ota huomioon, että kotitalousvähennyksen määrä ja omavastuu saattaa vaihdelle eri vuosien kesken. Tarkimmin vastauksen kotitalousvähennyksen yksityiskohtiin osaa sanoa verottaja.

Kodinparas neuvoo asiakkaitaan ilmaiseksi kotitalousvähennykseen liittyvissä kysymyksissä. Varmimman tiedon kotitalousvähennyksen yksityiskohtiin liittyvissä kysymyksissä antaa verottaja.

Hyvä esimerkki kotitalousvähennyksen käytöstä löytyy Veronmaksajain keskusliiton sivuilta.

Kotitalousvähennys etukäteen?

Onko mahdollista saada kotitalousvähennys etukäteen? Lyhyt vastaus: Kyllä, mikäli Teillä on säännöllinen siivoussopimus.

Verohallinnon ohjeessa (Dnro 185/32/2009, 19.8.2009) todetaan seuraavasti:

"Kotitalousvähennys otetaan huomioon ennakkoperinnässä asiakkaan vaatimuksesta -- Jos työ perustuu toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen, kuten esimerkiksi pitempiaikaiseen siivoussopimukseen, vähennys voidaan ennakkoperinnässä kuitenkin myöntää jo alkuvuodesta koko vuodelle."

Tämä siis tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli olet tehnyt siivousyrityksen kanssa sopimuksen säännöllisestä siivouksesta, voit saada kotitalousvähennyksen etukäteen.

Miten kotitalousvähennyksen saa käytännössä etukäteen?

Samassa verohallinnon ohjeessa (Dnro 185/32/2009, 19.8.2009) todetaan seuraavasti:

"Verokortin ennakonpidätyksen voi muuttaa sähköisesti käyttäen verokortti -verkossa palvelua. Tällöin palveluun syötetään sen kysymät kotitalousvähennystiedot. Jos asiakas tekee muutosvaatimuksen puhelimessa tai käy verotoimistossa, niin häneltä kysytään tarvittavat tiedot. Tositteet kuluista tai muu selvitys (esimerkiksi hoitosopimus) vähennyksen perusteista on esitettävä verotoimistoon vain sitä erikseen pyydettäessä."

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakas voi esimerkiksi jo vaikkapa marras-joulukuussa soittaa verotoimistoon ja kertoa kotitalousvähennykseen oikeuttavan siivoustyön määrän, jolloin se otetaan huomioon alkavan vuoden verotuksessa.

Yrtit

Yhteystiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse info (at) kodinparas piste fi tai yhteydenottolomakkeella. Toiminta-alueemme on Pääkaupunkiseutu.

Kotisiivous Kodinparas